Knetti

20. září 2009 v 16:35 | Faeřan
Recepty:
Fiskaruller
Frikadellur
Fyltur lundi
Grindabuffur
Kjøtbollar
Knetti
Livurpostei
Rabarbusupan
Rognafrikadellur
Ræstur fiskur
Seyðurhøvd
Toskarhøvd

Knetti / Rybí noky

Suroviny

treska 11/2 kg
garnatálg* 1/2 kg
středně velká cibule
sůl 11/2 čajové lžičky
pepř 1 čajová lžička
100 ml studené vody

Příprava

Rybí noky musí být připraveny večer den předem. Očistěte rybu a oddělte maso od kostry a kostí. Poté rybí maso i garnatálg rozemelte strojkem na maso. Dále přidejte zbývající ingredience (kromě vody) a vše znovu semelte strojkem. Uválejte směs na poměrně velké kuličky, nakonec by jich mělo být osm až deset. Přes noc nechte kuličky v klidu. Další den je vařte v osolené vodě 20 minut.

Rybí noky se hodí k bramborám, někteří Faeřané k pokrmu přidávají i rybí hořčici, jiní preferují jam z rebarbor.

*Garnatálg je tradiční faerská specialita. Je to maso z vnitřností, jako např. střevo, pokryté vrstvou tuku.

Z vody, ve které uvaříte knetter, se dá udělat polévka knettesuppe.

Kategorie: Recepty ______________________________________________________________________________________________
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama